Verzorging

We vliegen met 24 Duivinnen en 12 Doffers en rond de 80 jongen de jongen kweeken we alleen uit de Kweekers en niet uit de Vliegers.
De duiven krijgen 1 keer per week een bad zowel de jongen als de ouden duiven als ze er niet zelf in gaan word er een verplicht bad gegeven .De weduwnaars moeten iedere dag een uur vliegen ook de weduwduivinnen doen ze dat niet wordt er een vlag op gezet die wordt dan na een uur weer naar beneden gehaald.De duivinnen worden ook 2 keer per week opgeleerd.

Er worden 5 verschillende soorten voer gemengt dat krijgen ze iedere dag er word hier niet opgevoerd altijd hetzelfde van 80 km tot 600 km.De dag voor het inkorven word er vitamine gegeven.Bij thuiskomst zit er B.S in het water bij warm weer word daar Belgasol aan toegevoegd. 1 keer per maand word er een Magix pil opgestoken om ze geelvrij te houden .Dat tijdens het vliegseizoen .Als dat in september is afgelopen komen er geen duiven meer buiten dan word er tot aan de kweek alleen knoflook in het water gedaan.

Voordat we gaan kweken krijgen ze eerst 14 dagen Parastop voordat er gekoppeld word en verder niks al deze producten komen van Belgica de Weerd.En mocht er iets tijdens het seizoen aan de hand zijn krijgen we advies van Jan van Wanrooy tevens een goede vriend en medewerker van Belgica de Weerd.